Coronavirus - Violinde
16107
post-template-default,single,single-post,postid-16107,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Coronavirus

Coronavirus

Bijgewerkt 18-04-2020 om 12:15u

Zoals ongetwijfeld bekend is, moest Violinde per 16 maart de deuren sluiten voor reguliere opvang. Dat betekent dat de peutergroep en de BSO in elk geval tot en met 28 april gesloten zijn.

Violinde biedt in deze periode alleen noodopvang. Hieraan zijn door het kabinet strenge eisen gesteld, die gelden voor alle kinderopvangorganisaties. Bedenk dat deze maatregelen zijn genomen in het belang van je eigen gezondheid en die van je omgeving. Je kunt alleen gebruik maken van de noodopvang als:

-Jullie als ouders in een cruciale beroepsgroep werken. Of dit het geval is kun je vinden op deze lijst: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cruciale-beroepsgroepen

-Je kind niet ziek is en ook geen milde gezondheidsklachten heeft (niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten, verhoging tot 38 graden)

-Je echt geen andere mogelijkheid hebt waar je kind terecht kan, als je moet werken.

Neem eerst contact op voordat je je kind brengt: info@violinde.nl, we bellen of mailen zo snel mogelijk terug.

Betaling

Om ervoor te zorgen dat de kinderopvangorganisaties kunnen blijven bestaan en straks alle kinderen weer kunnen opvangen is er de volgende regeling voor de betaling van de facturen:

 • Betaal de gehele factuur voor opvang zoals je dat altijd doet. Violinde factureert vooraf, dat betekent dat je de factuur voor de maand maart al betaald hebt. Ook voor de maand april vragen wij je de factuur te blijven betalen.
 • Pas niets aan bij de Belastingdienst voor de kinderopvangtoeslag, zo houdt je je recht op kinderopvangtoeslag en wordt deze doorbetaald. 
 • Je hoeft dus in principe geen wijzigingen door te geven of de kinderopvang stop te zetten, tenzij bijvoorbeeld je inkomen wijzigt. Geef dit dan wel door aan de Belastingdienst. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn voor ZZP-ers of mensen met een 0 urencontract, die hun inkomen zien dalen.
 • Je behoudt dan ook je plek op de kinderopvang wanneer deze weer regulier opengaat.
 • Een deel van de kosten die je maakt voor kinderopvang bestaat uit een eigen bijdrage. Ook deze eigen bijdrage voldoe je aan de kinderopvangorganisatie. 
 • De Belastingdienst maakt de eigen bijdragen via SVB automatisch over aan ouders. Het bedrag wordt in juni, of uiterlijk juli, overgemaakt.

Wat te doen als je geen of weinig inkomen hebt door de coronacrisis, doordat je bv. ZZP-er bent:

Wanneer het inkomen wijzigt, vragen wij ouders dit wel door te geven aan de Belastingdienst, zoals zij normaal ook zouden doen. De kinderopvangtoeslag is hoger bij een lager inkomen, en ouders zullen dan dus de kinderopvangtoeslag ontvangen die aansluit op het actuele inkomen. De wijziging gaat in op de eerste dag van de volgende maand. Wijzig dus alleen je inkomen, verder niks.

In geval van werkloosheid geldt dat tot drie maanden na het verliezen van werk recht blijft bestaan op kinderopvangtoeslag. Dit zodat niet direct gestopt hoeft te worden met het gebruik van kinderopvang en de plek bij de kinderopvang niet direct verloren hoeft te gaan.

Hier vind je meer informatie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-en-kinderopvang

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen:


 • Zorg dat de kinderen en uzelf regelmatig de handen wassen met water en zeep en afdrogen met een papieren handdoek.
 • Leer kinderen dat ze hoesten en niezen in de binnenkant van hun elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes als u moet hoesten of niezen, gooi ze direct weg en was uw handen.
 • Geen handen schudden.
 • Houd tenminste 1,5 meter afstand.

Als kinderen de volgende klachten hebben: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging tot 38 graden moeten ze thuis blijven. Dat moet ook als een huisgenoot van de kinderen verkoudheidsklachten met koorts heeft.  

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.