Coronavirus - Violinde
16107
post-template-default,single,single-post,postid-16107,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Coronavirus

Coronavirus

Bijgewerkt 21-03-2020 om 10:16u

Zoals ongetwijfeld bekend is, moest Violinde per 16 maart de deuren sluiten voor reguliere opvang. Dat betekent dat de peutergroep en de BSO in elk geval tot 6 april gesloten zijn.

Violinde biedt in deze periode alleen noodopvang. Hieraan zijn door het kabinet strenge eisen gesteld, die gelden voor alle kinderopvangorganisaties. Bedenk dat deze maatregelen zijn genomen in het belang van je eigen gezondheid en die van je omgeving. Je kunt alleen gebruik maken van de noodopvang als:

-Jullie als ouders in een cruciale beroepsgroep werken. Of dit het geval is kun je vinden op deze lijst: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cruciale-beroepsgroepen

-Je kind niet ziek is en ook geen milde gezondheidsklachten heeft (niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten, verhoging tot 38 graden)

-Je echt geen andere mogelijkheid hebt waar je kind terecht kan, als je moet werken.

Neem eerst contact op voordat je je kind brengt: info@violinde.nl, we bellen of mailen zo snel mogelijk terug.

Betaling

Om ervoor te zorgen dat de kinderopvangorganisaties kunnen blijven bestaan en straks alle kinderen weer kunnen opvangen is er de volgende regeling voor de betaling van de facturen:

  • Betaal de gehele factuur voor opvang zoals je dat altijd doet. Violinde factureert vooraf, dat betekent dat je de factuur voor de maand maart al betaald hebt. Ook voor de maand april vragen wij je de factuur te blijven betalen.
  • Pas niets aan bij de Belastingdienst voor de kinderopvangtoeslag, zo houdt je je recht op kinderopvangtoeslag en wordt deze doorbetaald. 
  • Je hoeft dus in principe geen wijzigingen door te geven of de kinderopvang stop te zetten, tenzij bijvoorbeeld je inkomen wijzigt. Geef dit dan wel door aan de Belastingdienst. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn voor ZZP-ers of mensen met een 0 urencontract, die hun inkomen zien dalen.
  • Je behoudt dan ook je plek op de kinderopvang wanneer deze weer regulier opengaat.
  • Een deel van de kosten die je maakt voor kinderopvang bestaat uit een eigen bijdrage. Ook deze eigen bijdrage voldoe je aan de kinderopvangorganisatie. 
  • De Belastingdienst maakt de eigen bijdragen van ouders aan de 3500 kinderopvangorganisaties over. De kinderopvangorganisaties kunnen dan rechtstreeks aan de ouders het te veel betaalde deel, dat wil zeggen het verschil tussen het factuurbedrag en de ontvangen kinderopvangtoeslag, over de periode 16 maart t/m 6 april overmaken aan de ouders. Mocht de situatie onverhoopt langer aanhouden, dan kan deze mogelijkheid bijvoorbeeld met enkele weken verlengd worden.

Wat te doen als je geen of weinig inkomen hebt door de coronacrisis, doordat je bv. ZZP-er bent:

Wanneer het inkomen wijzigt, vragen wij ouders dit wel door te geven aan de Belastingdienst, zoals zij normaal ook zouden doen. De kinderopvangtoeslag is hoger bij een lager inkomen, en ouders zullen dan dus de kinderopvangtoeslag ontvangen die aansluit op het actuele inkomen. De wijziging gaat in op de eerste dag van de volgende maand. Wijzig dus alleen je inkomen, verder niks.

In geval van werkloosheid geldt dat tot drie maanden na het verliezen van werk recht blijft bestaan op kinderopvangtoeslag. Dit zodat niet direct gestopt hoeft te worden met het gebruik van kinderopvang en de plek bij de kinderopvang niet direct verloren hoeft te gaan.

Hier vind je meer informatie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-en-kinderopvang

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen:


• Was je handen regelmatig
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
• Gebruik papieren zakdoekjes
• Geen handen schudden
• Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt


De maatregelen zijn erop gericht dat mensen minder contact met elkaar hebben en dat mensen met klachten thuisblijven. Als de verspreiding langzamer gaat, zijn er minder mensen tegelijkertijd ziek. De zorg voor patiënten kan hierdoor de komende tijd beter gewaarborgd blijven.

Geen reactie's

Geef een reactie