BSO - Violinde
15669
page-template-default,page,page-id-15669,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

BSO

De BSO van Violinde werkt nauw samen met de Vrije School Valentijn. De kinderen vinden hier een rustige plek om even bij te komen na een dag hard werken in de klas. Tijd voor een praatje, een sapje, stukje fruit en dan weer spelen en ontdekken. Zowel binnen als buiten is er voor de kinderen genoeg te beleven.

Kleine en Grote BSO

Wanneer het kinderaantal het toelaat worden de kinderen verdeeld in twee groepen, de kleine BSO en de grote BSO. Kleuters worden opgevangen in de kleine BSO.  Kinderen die naar de eerste klas gaan mogen vanaf hun 7e jaar om half 3 naar de grote BSO.

Kleine BSO

Kleuters worden door de leidster opgehaald bij hun klas. Kinderen van de lagere school komen zelf naar de BSO. Bij binnenkomst gaan de kinderen in de kring zitten, zodat er gekeken kan worden wie er allemaal zijn. Daarna gaan de kinderen aan tafel om een boterham te eten. Vanaf half 2 gaan de kinderen van tafel en gaan spelen. Buiten spelen wordt door de leidsters gestimuleerd.

Grote BSO

Iets voor half drie is er een leidster aanwezig op de grote BSO. Kinderen van de grote BSO melden zichzelf bij de leidster. Daarna is er vrij spel, buiten of binnen. Buitenspelen wordt door de leidster gestimuleerd. Soms heeft een leidster een activiteit voorbereid, waaraan de kinderen mogen meedoen. Tussendoor is er een gezamenlijk eet/drink moment.