Kinderopvangtoeslag - Violinde
15673
page-template-default,page,page-id-15673,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Kinderopvangtoeslag

Wat betaal je voor de peutergroep? (Rekenvoorbeeld vanaf 01-01-2018)

Ik heb recht op kinderopvangtoeslag

Als beide ouders werken of naar school gaan, of als je werkt als alleenstaande ouder, kom je waarschijnlijk in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Bij de belastingdienst vraag je deze toeslag aan over het bruto uurtarief van Violinde. Het uurtarief lijkt misschien hoog, maar door de toeslag vallen de kosten vaak aanzienlijk lager uit.

Voorbeeld*:

Je hebt één kindje wat naar de kinderopvang gaat. Dit kindje speelt elke week 2 ochtenden bij Violientje:

Het gezamenlijke inkomen is € 25000:

Je betaalt per maand zelf nog € 10 en dat komt neer op € 0,38 per uur.

Het gezamenlijke inkomen is € 45000:

Je betaalt per maand zelf nog € 35 en dat komt neer op € 1,31 per uur

Het gezamenlijke inkomen is € 60000

Je betaalt per maand € 52 en dat komt neer op € 1,95 per uur

Het gezamenlijke inkomen is € 100000

Je betaalt per maand € 125 en dat komt neer op € 4,68

 

*Deze berekening is gebaseerd op opvang in 40 schoolweken en 2 ochtenden is bij ons 8 uur per schoolweek. Als je meerdere kinderen hebt die gebruik maken van erkende kinderopvang, kan je nog meer toeslag krijgen en wordt de uurprijs nog lager.  Dit is een voorbeeld en er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

 

Wil je graag precies weten hoeveel je jouw situatie gaat betalen? Doe dan een proefberekening op www.toeslagen.nl Kies bij “naar welk soort opvang gaat uw kind? ” uit “dagopvang”.

 

 

Ik heb geen recht op kinderopvangtoeslag

De gemeente en Violinde streven er naar peuteropvang voor iedereen betaalbaar te houden. Vanaf 1 januari 2018 is er vanuit de gemeente subsidie om peuteropvang voor alle peuters toegankelijk te maken. Als je niet in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag, kun je misschien in aanmerking komen voor een subsidieplaats. De gemeente past dan hetzelfde bedrag bij, wat je anders als kinderopvangtoeslag zou krijgen. Om een idee te krijgen van de hoogte van de ouderbijdrage kun je bovenstaand voorbeeld gebruiken.

 

Buitenschoolse opvang

De subsidieregeling geldt alleen voor de peutergroep. Voor de BSO is het uiteraard wel mogelijk om kinderopvangtoeslag aan te vragen. Ook hiervoor kun je de rekentool van de belastingdienst gebruiken, om te kijken wat je zelf nog betaalt voor de opvang bij Violinde. Kies dan bij “Naar welk soort opvang gaat uw kind” uit “buitenschoolse opvang”.

Heb je vragen of kunnen we je helpen met het aanvragen van de toeslag? Nee dan even contact met ons op.