Vacatures

ik wil kennismaken

Per 1 mei 2023 zijn we op zoek naar een 

Vacature leidinggevende /

Pedagogisch beleidsmedewerker

Onze organisatie

Violinde is een kleinschalige kinderopvang op antroposofische basis. Wij werken met een klein en gezellig team, waardoor alle kinderen alle leidsters kennen. Samen zorgen wij elke dag voor professionele en persoonlijke opvang voor alle kinderen van 2 tot 13 jaar. Wij bieden opvang met kenmerken uit de antroposofie; gezonde en biologische voeding, speelgoed van natuurlijke materialen en hoogwaardige kwaliteit. Contact met de natuur vormt een belangrijk onderdeel van ons beleid en onze werkwijze. Deze elementen verbinden wij met de behoefte en vragen van de moderne ouders, zoals ruime openingstijden en klantgerichtheid. Wij kijken samen met de ouders naar de zorgvraag van hun kind, stellen daar onze werkwijze op af en staan open voor nieuwe inzichten.

Functie

Als leidinggevende van Violinde ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van het team en het contact met de ouders. In samenwerking met het bestuur van stichting Violinde schep je randvoorwaarden, die het mogelijk maken om de medewerkers dagelijks kwalitatief goed pedagogisch werk te laten doen. Je faciliteert de medewerkers hierin en hebt een coachende stijl van leidinggeven.

Dit alles vanuit een bewuste levenshouding die motiveert en inspireert. Daarnaast bewaak je de missie, visie en doelstellingen van Violinde. Wij vinden het belangrijk om vanuit onze waarden aan te sluiten bij maatschappelijke ontwikkelingen van deze tijd. Wij geloven in de kracht van diversiteit, zowel bij de kinderen die wij opvangen, als in het team.

Als leidinggevende bied je de ruimte aan persoonlijke inbreng en de kwaliteiten van de betreffende persoon; medewerkers die verantwoordelijkheid nemen voor eigen denken, voelen en handelen. Je doet wat je zegt en zegt wat je doet. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor een goed draaiende en financieel gezonde kinderopvang. In deze functie werk je nauw samen met de administratief medewerker en het bestuur van de stichting.

Als pedagogisch beleidsmedewerker ontwikkel je het pedagogisch beleid. Je vertaalt dit beleid naar  concrete activiteiten en methoden en levert een bijdrage aan de implementatie hiervan binnen Violinde.

Je bewaakt het kwaliteitsniveau door het signaleren van ontwikkelingen en knel-en verbeterpunten binnen het pedagogisch beleid. Vervolgens kun je het uitgevoerde beleid evalueren en kom je met verbetervoorstellen.

Onze voorkeur gaat uit naar een kandidaat die beide functies kan vervullen.

 Wat kun jij ons bieden?

●        Je hebt een bewuste levenshouding en affiniteit met antroposofie;

●        Je hebt een afgeronde HBO (management)opleiding en minimaal 3 jaar relevante werkervaring als leidinggevende;

●        Je bent communicatief vaardig (zowel mondeling als schriftelijk), communiceert makkelijk op alle niveaus en bent een verbinder.

●        Je bent gekwalificeerd als pedagogisch beleidsmedewerker;

●        Je staat stevig in je schoenen en straalt dit uit naar het team en de ouders;

●        Je bent klantgericht, sociaal vaardig, zelfstandig en besluitvaardig;

●        Je bent ondernemend, hebt gevoel voor marktontwikkelingen en hebt oog voor het commerciële aspect;

●        Je hebt kennis van organisatorische processen en structuren en kennis en inzicht in groepsdynamische processen, personeels- en financieel beleid;

●        Je bent bereid tot (bij)scholing, bijvoorbeeld voor een verdieping in de antroposofie;

●        Je werkt 28 uur per week, verdeeld over 5 dagen.

Wat bieden wij jou:

●        Een contract voor 28 uur per week, voor de duur van een jaar, met uitzicht op vast dienstverband;

●        Werken vanuit een holistische en antroposofische visie met ruimte voor nieuwe ideeën en ontwikkelingen;

●        Werken in een groeiend bedrijf en inspirerend, gedreven, enthousiast en gezellig team;

●        Opleidingsmogelijkheden en coaching;

●        Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO kinderopvang (salarisschaal 9).

Interesse en/of vragen?

Heb jij vragen naar aanleiding van deze vacature of heb je interesse stuur dan een mail (met CV en motivatie) naar: info@violinde.nl of vul onderstaand formulier in.

Sluitingsdatum: 27 maart 2023

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent om bij ons te komen werken. Wil jij direct solliciteren of heb je een vraag? Neem contact op door het formulier in te vullen. Je hoort zo snel mogelijk van ons. Je kunt ook mailen naar info@violinde.nl

Solliciteer direct

5 + 11 =

Stel hier je vraag