Grote BSO

Buitenschoolse opvang van 7 tot 14 jaar

Op de BSO van Violinde vinden kinderen een rustige plek om even bij te komen na een dag hard werken in de klas. Tijd voor een praatje, wat te drinken en een stuk fruit en dan weer spelen en ontdekken. Zowel binnen als buiten is er voor de kinderen genoeg te beleven.

In onze kinderopvang staat de individuele ontwikkeling van het kind centraal, want ieder kind is uniek en heeft zijn eigen talenten. We kijken naar het kind vanuit het drieledig mensbeeld: hoofd (denken), hart (voelen) en handen (willen). Vanuit dat uitgangspunt nemen wij de kinderen waar, nemen ze mee in het ritme van de dag en stimuleren hun ontwikkeling waar nodig.

 

Kinderen vanaf zeven jaar zijn welkom bij de grote BSO. De kinderen komen zelf naar het BSO lokaal toe of worden, als ze op een andere school zitten, opgehaald totdat ze oud genoeg zijn om zelf naar de BSO toe te komen. Bij binnenkomst melden de kinderen zich bij de pedagogisch medewerker en als alle kinderen aanwezig zijn gaan we samen naar buiten. We spelen gelijk aan het begin buiten, zodat de kinderen even hun energie kwijt kunnen na het gefocust werken op school.

Om 15:15 uur is het tijd om fruit te eten en wat te drinken. Na het fruit eten wordt er een activiteit aangeboden, zoals braakballen uitpluizen, happy stones schilderen, bakken en nog veel meer. Kinderen staat het vrij om deel te nemen aan de activiteit of zelf vrij te spelen. Bij het bedenken van onze activiteiten houden we rekening met de interesses van de kinderen, de seizoenen en de jaarfeesten van de Vrije School.

Rond 16:30 uur bieden wij de kinderen nog een cracker aan met beleg en om 17:00 uur ruimen we samen met de kinderen op waarna ze nog kunnen buiten spelen of lezen, aan tafel tekenen of samen een spelletje doen.

Openingstijden

De BSO vanaf 7 jaar is alle werkdagen open van 14:30 uur tot 18:00 uur. Je schrijft je kind in voor één of meer vaste middagen. Op woensdag en vrijdag en in de vakantie zijn wij samengevoegd met de groep tot 7 jaar. In de vakanties en op studiedagen zijn we  alle dagen open van 7:30 uur tot 18:00 uur. Wij bieden in schoolweken ook voorschoolse opvang vanaf 7:00 uur.

Oudercontact

Tijdens het ophalen spreken we altijd even met de ouders. Wij delen bij het halen kort hoe de middag is verlopen. Tussendoor kun je ons ook altijd bellen. Aarzel niet om even contact op te nemen bij vragen of opmerkingen. Ons telefoonnummer is 0341-820207. Heb je vragen over je contract of factuur? Mail dan naar info@violinde.nl.

Een keer per jaar organiseren wij met de kinderen 10 minuten gesprekken. Waarbij wij een kindgesprek hebben over hoe het gaat op de BSO en komen vragen aan de orde als: wat vind je leuk en minder leuk bij Violinde en welke activiteiten zou je nog graag willen doen? Ouders kunnen het aangeven als ze bij het 10 minuten gesprek met hun kind aanwezig willen zijn. Tussentijds kun je altijd met de mentor van je kind een gesprek inplannen als je daar behoefte aan hebt. Eén keer per jaar organiseren we een algemene ouderavond, vaak ook over een bepaald thema.

Lekker spelen en ontspannen in een warme huiselijke sfeer.

Judith van Cranenburgh, moeder van Iris en Elize

Fijn de aandacht voor gezond en biologisch eten. Onze dochter geniet van de activiteiten op gebied van creativiteit en natuur. Als ik haar ophaal, wil ze vaak eigenlijk nog niet weg.
Marion Arends, moeder van Laura

Gun jij jouw kind ook een warme vertrouwde plek? Maak een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Heb je een vraag? Neem contact op door het formulier in te vullen. Je kunt ook mailen naar info@violinde.nl. Normaal gesproken reageren wij binnen 48 uur.

Kom kennismaken of stel je vraag

Stel hier je vraag