Kleine BSO

Buitenschoolse opvang van 4 tot 7 jaar

Op de BSO van Violinde vinden kinderen een rustige plek om even bij te komen na een dag hard werken in de klas. Tijd voor een praatje, wat te drinken en een stuk fruit en dan weer spelen en ontdekken. Zowel binnen als buiten is er voor de kinderen genoeg te beleven.

In onze kinderopvang staat de individuele ontwikkeling van het kind centraal, want ieder kind is uniek en heeft zijn eigen talenten. We kijken naar het kind vanuit het drieledig mensbeeld: hoofd (denken), hart (voelen) en handen (willen). Vanuit dat uitgangspunt nemen wij de kinderen waar, nemen ze mee in het ritme van de dag en stimuleren we hun ontwikkeling waar nodig.

 

Kinderen tot zeven jaar zijn welkom bij de kleine BSO. Kleuters worden door de leidster opgehaald bij hun klas en kinderen uit de eerste klas komen zelf naar de BSO toe gelopen. Bij binnenkomst om 12:45 uur wassen de kinderen hun handen, daarna gaan de kinderen aan tafel om een boterham te eten. Na het broodje eten zetten de kinderen zelf hun bord in de keuken en gaan ze buiten spelen.

Om 14:30 uur worden kinderen die alleen in het tussenblok komen, opgehaald en komen de kinderen uit de eerste klas die nog zes zijn erbij. Kinderen van het Baken worden door een medewerker opgehaald en komen ook rond deze tijd aan op de BSO. Na dit wisselmoment is het tijd om fruit te eten en wat te drinken. Na het fruit eten wordt er vaak een activiteit aangeboden, zoals bijvoorbeeld insecten zoeken in de tuin, schilderen en bakken. We werken vaak met een thema voor een aantal weken. Kinderen staat het vrij om deel te nemen aan de activiteit of zelf te spelen.

Rond 16:30 uur bieden wij de kinderen nog een cracker aan met beleg en om 17:00 uur ruimen we samen met de kinderen op, waarna ze nog kunnen buiten spelen, aan tafel tekenen of samen een spelletje doen.

Openingstijden

De BSO tot 7 jaar is alle werkdagen open van 12:45 tot 18:00 uur. Je schrijft je kind in voor één of meer vaste middagen. Op woensdag en vrijdag en in de vakantie zijn wij samengevoegd met de zevenplussers, In de vakanties en op studiedagen zijn we alle dagen open van 7:30 uur tot 18:00 uur. Wij bieden in schoolweken ook voorschoolse opvang vanaf 7:00 uur.

 

Oudercontact

Tijdens het ophalen spreken we altijd even met de ouders. Wij delen bij het halen kort hoe de middag is verlopen. Tussendoor kun je ons ook altijd bellen. Aarzel niet om  contact op te nemen bij vragen of opmerkingen. Ons telefoonnummer is 0341-820207. Heb je vragen over je contract of factuur? Mail dan naar info@violinde.nl. Een keer per jaar kunnen ouders zich inschrijven voor de 10 minuten gesprekken. Dit gesprekje gaat over hoe het gaat met jullie/jouw kind op de groep. Tussentijds kun je altijd met de mentor van je kind een gesprek inplannen als je daar behoefte aan hebt. Eén keer per jaar organiseren we een algemene ouderavond, vaak ook over een bepaald thema.

Wat ik zo fijn vind aan violinde: heel huiselijk, mooie natuurlijke speel materialen die de fantasie stimuleren en een informele sfeer! Wat ik verder heel prettig vind is: geen tv, ipad of computers, want dat doen ze thuis al genoeg!
Hannah-Eva Grendel moeder van Isabella en Dante

Violinde is een fijne opvang met lieve juffen waarbij er veel aandacht is voor het kind.

Marit van der Velde, moeder van Nala en Zian

Gun jij jouw kind ook een warme vertrouwde plek? Maak een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Heb je een vraag? Neem contact op door het formulier in te vullen. Je kunt ook mailen naar info@violinde.nl. Normaal gesproken reageren wij binnen 48 uur.

Kom kennismaken of stel je vraag

Stel hier je vraag