Peutergroep

Ontdek onze huiselijke kinderopvang

Als je binnenstapt bij onze peutergroep zal je opvallen dat de ruimte warm en sfeervol is ingericht. Speelgoed is gemaakt van natuurlijke materialen en voeding is zoveel mogelijk biologisch. De pedagogisch medewerkers stimuleren de ontwikkeling door middel van kindvolgend spelen, het tafelspel en het bewegingsspel. Dat alles hangt samen met onze visie, die gebaseerd is op de antroposofie.

In onze  kinderopvang staat de individuele ontwikkeling van het kind centraal, want ieder kind is uniek en heeft zijn eigen talenten. We kijken naar het kind vanuit het drieledig mensbeeld: hoofd (denken),hart (voelen) en handen (willen). Vanuit dat uitgangspunt nemen wij de kinderen waar, nemen ze mee in het ritme van de dag en stimuleren hun ontwikkeling waar nodig.

Op de peutergroep vangen wij maximaal 14 kinderen op tussen 1,5 en 4 jaar. We streven ernaar om vaste medewerkers op vaste dagen in te plannen. We hebben geen slaapruimte voor de kinderen.

Dagritme

Iedere ochtend biedt Violinde halve dagopvang aan voor peuters. Wij houden iedere dag een vast dagritme aan, op deze manier voelen kinderen zich veilig en kunnen zij zich in alle veiligheid ontwikkelen. Wij werken met een klein team gediplomeerde en gemotiveerde pedagogisch medewerkers en aan hun zijde werken en leren stagiaires en vrijwilligers mee. Tussen 8:30 en 8:45 uur zijn de kinderen met hun ouders welkom op de groep. Samen met hun ouder kunnen zij in de kring een boekje lezen. Als het kind gelijk zelf wil spelen kunnen ouders nog even praten de pedagogisch medewerker. Om 8:45 uur vragen wij alle ouders om gedag te zeggen en de ruimte te verlaten. De medewerkers, op de peutergroep ook wel de juffies genoemd,  starten dan samen met de kinderen in de kring met het ochtend openingslied.

 Alle kinderen worden welkom geheten en daarna kijken ze naar het tafelspel, dat de juf in het midden op de tafel heeft klaargezet. Dit spel, een kort verhaaltje, verandert met de seizoenen mee. Daarna is er ruimte voor vrij spel. De kinderen mogen doen waar ze zelf behoefte aan hebben en de pedagogisch medewerkers ondersteunen de kinderen waar nodig. Om 10:00 uur gaan we aan tafel met de kinderen om fruit te eten en thee/water te drinken. Daarna is het tijd om naar buiten te gaan. In de gang hebben wij fijne buitenspeelpakken hangen en er staan laarsjes die de kinderen kunnen gebruiken. Om 11:30 uur gaan we met de kinderen weer naar binnen en is er tijd om te verschonen, voordat we om 12:00 uur aan tafel gaan voor een broodje met kaas, pindakaas, vegetarische smeerworst, honing of appelstroop en wat te drinken. De kinderen kunnen kiezen uit koeienmelk, rijstemelk of water. Voordat we het weten is het alweer 12:30 uur en worden de kinderen weer opgehaald door hun ouders.

Openingstijden

Onze peutergroep is dagelijks van 8.30 tot 12.30 uur geopend. Je schrijft je in voor één of meer vaste ochtenden. De peutergroep van Violinde is 5 dagen per week geopend, je kiest zelf voor hoeveel en voor welke ochtend(en) je je kindje opgeeft. Ook kun je kiezen voor een contract met alleen de schoolweken of inclusief opvang in de schoolvakanties.

 

Jaarfeesten

Naast het vaste ritme in de dagen, is er ook een vast ritme in het jaar. Het ritme van het jaar kunnen de kinderen meebeleven door het vieren van de jaarfeesten. De jaarfeesten zijn verbonden met de seizoenen. Voor de peuters worden ze op een eenvoudige manier gevierd, door bijvoorbeeld liedjes te zingen en verhalen te vertellen. Je ziet het ook terug in de aankleding van het lokaal. In de weekbrief wordt er vaak aandacht aan besteed en kun je ook lezen welke liedjes we zingen en welke activiteiten er worden gedaan. Op de peutergroep vieren we vaak op meerdere dagen de jaarfeesten, zodat alle kinderen het mee kunnen vieren.

Oudercontact

Tijdens het brengen en halen spreken we altijd even met de ouders. Ouders kunnen als zij hun kindje brengen, eventuele bijzonderheden met ons delen en wij delen bij het halen even kort hoe de ochtend is verlopen. Tussendoor kunnen ouders ons ook altijd bellen. Ons telefoonnummer is 0341-820207. Bij vragen over het contract of de factuur is mailen de kortste weg: info@violinde.nl. Twee keer per jaar kunnen ouders zich inschrijven voor de 10 minuten gesprekken. Deze gesprekjes gaan over hoe het gaat met een kindje op de groep. Eén keer per jaar organiseren we een algemene ouderavond, vaak ook over een bepaald thema.

Violinde is vertrouwd en warm. De kindjes lopen binnen en beginnen direct te spelen. Ze zijn er echt vrij! De juffies zijn betrokken en kennen de karaktertjes van onze kinderen en voorzien in hun behoeftes. Ik breng ze met een gerust hart. 

Esmee van der Veen, moeder van Zoë en Sacha

Jakob always enjoyed going to Violinde and we are sure he will miss the lovely atmosphere there!!! As parents it was always a pleasure to see how much he enjoyed playing there and that is truely because of the wonderful team! Thank you! 

Anna en Samuel Klee, ouders van Jakob

Violinde is een fijne opvang met lieve juffen waarbij er veel aandacht is voor het kind.

Marit van der Velde, moeder van Nala en Zian

Gun jij jouw kind ook een warme vertrouwde plek? Maak een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Heb je een vraag? Neem contact op door het formulier in te vullen. Je kunt ook mailen naar info@violinde.nl. Normaal gesproken reageren wij binnen 48 uur.

Kom kennismaken of stel je vraag

Stel hier je vraag