Peutergroep - Violinde
31
page-template-default,page,page-id-31,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Peutergroep

Onze Peutergroep

Wie binnenstapt bij onze peutergroep zal meteen zien dat de ruimte warm en sfeervol is ingericht. Speelgoed is gemaakt van natuurlijke materialen, voeding is zoveel mogelijk biologisch. De pedagogisch medewerkers, bij ons ook wel de juffies, stimuleren de ontwikkeling door middel van het tafelspel, het bewegingsspel en door middel van kindvolgend spelen. Dat alles hangt samen met onze antroposofische visie. In de antroposofische kinderopvang staat de individuele ontwikkeling van het kind centraal, want ieder kind is uniek en heeft zijn eigen talenten. Dat is het uitgangspunt voor de manier waarop wij naar kinderen kijken en hen benaderen. Op de peutergroep mogen maximaal 14 kinderen worden opgevangen tussen 1,5 en 4 jaar. We streven ernaar om zoveel mogelijk vaste juffies op vaste dagen in te plannen.

Dagritme

Iedere ochtend biedt Violinde halve dagopvang aan voor peuters. Wij houden iedere dag een vast dagritme aan, op deze manier voelen kinderen zich veilig en kunnen zij zich in alle veiligheid ontwikkelen. Wij werken met een klein team gediplomeerde en gemotiveerde  leidsters.

Openingstijden

Peutergroep Violientje is dagelijks van 8.30 tot 12.30 uur geopend. Je schrijft je in voor één of meer vaste ochtenden. De peutergroep van Violinde is 5 dagen per week geopend, je kiest zelf voor hoeveel en voor welke ochtend(en) je je kindje opgeeft. Wil je meer weten over onze peutergroep? Je mag altijd bellen, dat kan ook ’s middags, onze contactgegevens vind je hier. Ook zijn belangstellende ouders van harte welkom om de sfeer te komen proeven. Je kunt dagelijks tussen 9 en 10 uur ’s morgens, zonder afspraak even binnen lopen*.

*I.v.m. de Coronamaatregelen vragen we je wél even te bellen of te mailen voordat je langskomt.

Jaarfeesten

Naast het vaste ritme in de dagen is er ook een vast ritme in het jaar. Het ritme van het jaar kunnen de kinderen meebeleven voor het vieren van de jaarfeesten. De jaarfeesten zijn verbonden met de seizoenen. Voor de peuters worden ze op een eenvoudige manier gevierd, door bijvoorbeeld liedjes te zingen en verhalen te vertellen. Je ziet het ook terug in de aankleding van het lokaal. In de weekbrief wordt er vaak aandacht aan besteed en kun je ook lezen welke liedjes we zingen en welke activiteiten er worden gedaan. Op de peutergroep vieren we vaak op meerdere dagen de jaarfeesten, zodat alle kinderen het mee kunnen vieren.

Oudercontact

Tijdens het brengen en halen spreken we vaak de ouders. Tussendoor kun je ons ook altijd even bellen. Aarzel niet om even contact op te nemen bij vragen of opmerkingen. Zeker nu ouders niet meer binnen komen, is de drempel wellicht wat hoger. Ons telefoonnummer is 0341-820207. Heb je vragen over je contract of factuur? Mail dan naar info@violinde.nl.Twee keer per jaar kunnen ouders zich inschrijven voor de 10 minuten gesprekken. Deze gesprekjes gaan over hoe het gaat met jullie/jouw kind op de groep. Eén keer per jaar organiseren we een algemene ouderavond, vaak ook over een bepaald thema. Als de Coronamaatregelen het weer toelaten gaan we hier weer mee aan de slag.

Certificaat Antroversie Speelplezier

Annemarieke en Anja hebben in mei 2019 het certificaat Antroversie Speelplezier behaald. Zij zijn nu VVE (Vroeg en Voorschoolse Educatie) gecertificeerd.

‘Het belangrijkste dat we op de cursus een andere kijk hebben gekregen op hoe een vrije peutergroep er uit kan zien. We zijn geïnspireerd aan de slag gegaan met het rose huis, dat een groot rood huis is geworden. We hebben van alle speelgoed twee stuks op de groep zodat peuters naast elkaar kunnen spelen. Een open atelier hebben we ingericht waar kinderen in alle vrijheid kunnen ontdekken, met verschillende materialen. We hebben een bouwhoek ingericht met grote en kleine blokken. We hebben een stukje verdieping gekregen in het kijken naar de ontwikkeling van peuters. We stimuleren de ontwikkeling door middel van het tafelspel, het bewegingsspel en door middel van kindvolgend spelen. Het vrije spel blijft het allerbelangrijkste en daarbij storen we de peuters niet. Wanneer we kindvolgend spelen sluiten we aan bij het kind en halen het niet uit zijn spel. Binnenkort ronden we de cursus spelbegeleider af waarna we ook de andere leidsters kunnen begeleiden bij het werken op de vrije peutergroep.’

Aanmelden

Momenteel hebben nog een paar plekjes vrij voor nieuwe peuters. De peutergroep is bedoeld voor kindjes van 2 tot 4 jaar. Natuurlijk mogen kindjes al eerder worden aangemeld, om zo alvast een plekje te reserveren. Peutergroep Violientje is een halve dagopvang. De peutergroep biedt opvang aan maximaal 14 kinderen. In deze vorm van opvang zijn de voordelen van de peuterspeelzaal en kinderopvang verenigd.

Heb je nog vragen? Of wil je meer weten?