Peutergroep - Violinde
31
page-template-default,page,page-id-31,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Peutergroep

Iedere ochtend biedt Violinde halve dagopvang aan voor peuters. Wij houden iedere dag een vast dagritme aan, op deze manier voelen kinderen zich veilig en kunnen zij zich in alle veiligheid ontwikkelen. Wij werken met een klein team gediplomeerde en gemotiveerde  leidsters.

Momenteel hebben wij weer plek voor nieuwe peuters. De peutergroep is bedoeld voor kindjes van 1,5 tot 4 jaar. Natuurlijk mogen kindjes al eerder worden aangemeld, om zo alvast een plekje te reserveren. Peutergroep Violientje is een halve dagopvang. De peutergroep biedt opvang aan maximaal 14 kinderen. In deze vorm van opvang zijn de voordelen van de peuterspeelzaal en kinderopvang verenigd.

Peutergroep Violientje is dagelijks van 8.30 tot 12.30 uur geopend (eventueel vanaf 7.30u in overleg). Voor peuters van 3 jaar is er de mogelijkheid om tot 14.30 te blijven, mits er voldoende plek is. Je schrijft je in voor één of meer vaste ochtenden en er is ook een mogelijkheid om daarnaast incidenteel gebruik te maken van de opvang. De peutergroep van Violinde is 5 dagen per week geopend, je kiest zelf voor hoeveel en voor welke ochtend(en) je je kindje opgeeft. Wil je meer weten over onze peutergroep? Je mag altijd bellen, dat kan ook ’s middags, onze contactgegevens vind je hier. Ook zijn belangstellende ouders van harte welkom om de sfeer te komen proeven. Je kunt dagelijks tussen 9 en 10 uur ’s morgens, zonder afspraak even binnen lopen*.

*I.v.m. de Coronamaatregelen vragen we je wél even te bellen of te mailen voordat je langskomt. Lees hier meer…

Certificaat Antroversie Speelplezier

Juffen Annemarieke en Anja hebben in mei 2019 het certificaat Antroversie Speelplezier behaald. Zij zijn nu VVE (Vroeg en Voorschoolse Educatie) gecertificeerd.

‘Het belangrijkste dat we op de cursus een andere kijk hebben gekregen op hoe een vrije peutergroep er uit kan zien. We zijn geïnspireerd aan de slag gegaan met het rose huis, dat een groot rood huis is geworden. We hebben van alle speelgoed twee stuks op de groep zodat peuters naast elkaar kunnen spelen. Een open atelier hebben we ingericht waar kinderen in alle vrijheid kunnen ontdekken, met verschillende materialen. We hebben een bouwhoek ingericht met grote en kleine blokken. We hebben een stukje verdieping gekregen in het kijken naar de ontwikkeling van peuters. We stimuleren de ontwikkeling door middel van het tafelspel, het bewegingsspel en door middel van kindvolgend spelen. Het vrije spel blijft het allerbelangrijkste en daarbij storen we de peuters niet. Wanneer we kindvolgend spelen sluiten we aan bij het kind en halen het niet uit zijn spel. Binnenkort ronden we de cursus spelbegeleider af waarna we ook de andere leidsters kunnen begeleiden bij het werken op de vrije peutergroep.’